Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/02/2011 / ΩΡΑ: 17:50
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: A-ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίπολη, 26/2/2010

 

Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. κώδικας: Τ.Κ. 22100-Τρίπολη 

Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601190 / 601173

e-mail: ppel-press@ppel.gov.gr

Ιστοσελίδα: http://ppel.gov.gr

 

 

Δελτίο Τύπου

 

ΘΕΜΑ: «Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας»

 

Ραγδαίες προέβλεψε ότι θα είναι οι εξελίξεις στην χώρα μας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στο «3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/2/2011 στην Καλαμάτα. Ο κ. Τατούλης τόνισε στην ομιλία του ότι για την δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας υπάρχουν ευθύνες σε όλους μας, για αυτό οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα και να κινηθούμε σε όλους τους τομείς με συγκεκριμένους κανόνες. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει εκλογίκευση της κρίσης, και να λειτουργήσουμε στοχευόμενα και αποτελεσματικά προσέθεσε ο Περιφερειάρχης.

 

Είναι ανεπίτρεπτο το Αθηνοκεντρικό κράτος να ρυθμίζει του κανόνες στο χώρο της υγείας επεσήμανε ο κ, Τατούλης σημειώνοντας ότι στόχος μας είναι η ευθύνη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να μην μεταφέρεται στην κεντρική κυβέρνηση αλλά στην άμεσα νομιμοποιημένη αρχή που γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της Περιφέρειας. Η συμμέτοχη μου στο συνέδριο, προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεν είναι συμβολική αλλά υπογραμμίζει  την ευθύνη που θα αναλάβει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση των μονάδων υγείας στην Πελοπόννησο στα πλαίσια των ευθυνών που ορίζει ο «Καλλικράτης» που είναι και το μεγάλο μας όπλο, και η μεγάλη μεταρρύθμιση. Ο Καλλικράτης, συνέχισε ο κ Τατούλης,  δίνει την δυνατότητα με κανόνες ευθύνης αξιοκρατίας και ασφάλειας να αναβαθμίσουμε όλες τις μονάδες υγείας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και όλο τον τομέα υγείας στην Πελοπόννησο.

 

Στόχος μας κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, είναι να έχουμε πάρα πολύ σύντομα ένα χάρτη υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας που υπάρχουν στην περιφέρεια και να λειτουργήσουμε με τον κανόνα κόστους οφέλους στην παροχή υγείας.

 

Το “3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας” διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κη ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής “ΚΑΤ” και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας & Κυπαρισσίας.

 

Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής Γιώργος Μπαλτόπουλος αντιπρόεδρος ο πρ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γιάννης Σπυρόπουλος