Παρέμβαση Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο θέμα των ΚΑΠ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/02/2011 / ΩΡΑ: 15:28
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άποψή μας είναι αμετάκλητη υπέρ της διεκδικητικής μας τάσης απέναντι στους ΚΑΠ, η οποία ασφαλώς και θα ορίζεται μέσα στο πλαίσιο του 2,4% ως ανταπόδοση από την φορολογία των φυσικών προσώπων και στο 4 % από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.)

Δεν θα σταματήσουμε εκεί, δεν θα κάνουμε το λάθος που έγινε από την ΕΝΑΕ τα προηγούμενα χρόνια. Ασφαλώς δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση σε εσάς κύριε Δράκο για να σας καταλογίσω ευθύνη.

Εκτιμώ ότι το επόμενο διεκδικητικό μας στάδιο είναι στο να δημιουργήσουμε περισσότερες προϋποθέσεις για παρέμβαση και απόδοση σε άλλα δημόσια αγαθά υπό την έννοια της υπαγωγής τους στους ΚΑΠ. Κι αυτό κάνουμε.

Ήδη αυτή τη στιγμή η ευρυζωνικότητα και η δημιουργία της ευρυζωνικότητας ενώ καταρχάς δεν δίνεται το δικαίωμα της ανταποδοτικότητας στο επίπεδο της περιφέρειας, και δίνεται μόνο στο επίπεδο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης εμείς ήδη το έχουμε διεκδικήσει και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη τόσο του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης, όσο και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

Αλλά και σε άλλες παράλληλες δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με την οιονεί ανταποδοτικότητα και την λειτουργία τους ως ΚΑΠ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σύνολό της άλλωστε και με ομόφωνη γνώμη και με ομοψυχία όπως προηγούμενα τονίστηκε θα διεκδικήσει αυτούς τους πόρους που τόσο απαραίτητοι είναι για την εύρυθμη λειτουργία της.