Εμείς δεν θα πληρώσουμε για να φτιάξουν την εικόνα μας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/03/2011 / ΩΡΑ: 19:50
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «Εμπιστευόμαστε όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας και δίνουμε βαρύτητα στην ανάπτυξη τους για να επιτύχουμε οι πολίτες να γίνουν ενεργοί πολίτες. Δεν θέλουμε να έχουμε πελατειακές σχέσεις με τα ΜΜΕ, θέλουμε την κριτική».

«Η διαδικασία αυτή θα μας βοηθήσει» προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «ώστε μέσα από την διαδικασία αλλαγής του πολιτικού πολιτισμού να ωφεληθεί η κοινωνία», και κατέληξε,» θα σφυρηλατήσουμε έτσι τις διακριτές σχέσεις μας».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι απαντήσεις του ανοίγουν ερωτήματα, ο Πέτρος Τατούλης  σημείωσε «αλλοίμονο αν η κουβέντα γίνεται για να κλείνουν ερωτήματα, η περιφέρεια έχει αλλάξει σε εικόνα και αισθητική, η πολιτική διάσταση  την οποία εισάγουμε βάζει καινούργιους κανόνες. Πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες αυτούς για να είμαστε καθαροί στις σχέσεις μας. Η κουβέντα γίνεται για να ανοίγουν ερωτήματα και να γίνεται νέα συζήτηση» κατέληξε.

Ο περιφερειάρχης τόνισε εξάλλου: «Δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν, και έτσι μπορώ να δημιουργώ συνθήκες νέων κανόνων. Δεν θέλω να προστατέψω κανένα, πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς έχει την ατομική ευθύνη για να εξασφαλίζει την τήρηση των κανόνων. Δεν έχω καμία πρόθεση να προστατέψω τα ΜΜΕ, και εσείς δεν έχετε καμιά τέτοια αναγκαιότητα, αντιθέτως θα μπορούσα να πω ότι εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια ανάγκη να προστατευθούμε». Είναι όμως χρήσιμο, συμπλήρωσε, να μη μείνουμε σε αυτά που έκαναν κακό σε όλους, «κανένας δεν επιβιώνει με κουτσομπολιά».

Αποσπάσματα από την Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στην Τρίπολη