Η περιφέρεια διεκδικητικά απαιτεί το μερίδιο που της αναλογεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/03/2011 / ΩΡΑ: 20:56
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για το συγκοινωνιακό δίκτυο και τα οδικά έργα, θέμα για το οποίο εξ αρχής έκανε σαφές ότι «έχουμε θέσει ως στόχο να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεως ώστε η Πελοπόννησος να είναι η πρώτη περιφέρεια που θα έχει το αρτιότερο συγκοινωνιακό δίκτυο»

Το έργο της Τσακώνας είναι το σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, σημείωσε ο κ. Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι  «έχουμε στείλει το μήνυμα μας προς όλες τις κατευθύνσεις , η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαιτεί από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων να έχει το δικό της μερτικό. Διεκδικητικά στέκεται σε αυτή την λογική και διεκδικεί το μερίδιο που της αναλογεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σταματήσει το έργο της Τσακώνας ή να καθυστερήσει η απόδοση αυτού του έργου.»

Είμαι πολιτικός διεκδικητικός σημείωσε ο Π. Τατούλης, «η Τσακώνα είναι μια οδυνηρή εμπειρία για το πως γίνονται τα έργα στο ελληνικό κράτος, αν δεν ολοκληρωθεί αυτός ο άξονας υπάρχει πρόβλημα για την λειτουργικότητα του υπόλοιπου κομματιού, θα παραμείνουμε στην διεκδικητική στάση γρήγορα να τελειώσει αυτό το έργο».

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα έργα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε «Το σύμφωνο παραχώρησης του Μωρέα λειτούργησε θετικά αντίθετα υπάρχουν πολλά προβλήματα στο σύμφωνο της Ολυμπίας, αρχικά στο θέμα του Καϊάφα και περεταίρω η άρνηση του κονσόρτσιουμ τραπεζών να συμβάλει στην ολοκλήρωση του δυτικού άξονα. Δεν θα κοιμηθούμε ήσυχοι εάν δεν ενοποιήσουμε το οδικό μας δίκτυο και με τον ανατολικό και με τον δυτικό άξονα. Στόχος μας είναι η επέκταση του συμφώνου παραχώρησης ώστε να αποκτήσουμε το πιο άρτιο δίκτυο».

«Η πελατειακή σχέση στις παλιές νομαρχίες ήταν αυτό που δημιούργησε τα μεγάλα προβλήματα υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας «αναρωτηθείτε πόσες μελέτες άφησαν πίσω. Ένα έργο στην Μεσσηνία που κατατέθηκε από την προηγούμενη διοίκηση, και εννοώ το δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2006 και η πρόβλεψη περάτωσής του ήταν ο Σεπτέμβριος του 2008, έχει σημειώσει τεράστιες καθυστερήσεις και σήμερα κινδυνεύει να χαθεί. Αυτό το λέγω προκειμένου να καταδείξω ότι από τις προηγούμενες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δεν υπήρχε ούτε η θέληση, ούτε η ικανότητα, ούτε ασφαλώς και το ενδιαφέρον. Δεν μπορούν αυτοί να εμφανίζονται σήμερα ως δικοί μας τιμητές. Δεν είναι τίμιο. Στόχος δικός μας είναι σε κάθε ένα ευρώ που θα επενδύει η περιφέρεια να μοχλεύονται άλλα 100 ή 200 από ιδιωτικά κεφάλαια», κατέληξε ο κ. Τατούλης

Αποσπάσματα από την Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στην Τρίπολη