Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να βγει από την κρίση. Μόνος δρόμος η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15/03/2011 / ΩΡΑ: 08:01
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: A-ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανήγγειλε, με την έναρξη της συνέντευξης, την συνδιοργάνωση με την εταιρεία Invest in Greece, μέσω του προγράμματος Synergassia και με τη συνδρομή των οικείων Επιμελητηρίων, την επιχειρηματική επίσκεψη 38 ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Πελοπόννησο, από τις 16 έως και τις 20 Μαρτίου 2011.

Το πρόγραμμα Synergassia στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι το πρώτο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και της δημιουργίας του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας. Επίσης για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

«Η συνάντηση μας γίνετε σε μια σημαντική στιγμή, την εβδομάδα αυτή θα βρίσκονται μαζί μας σε αλλεπάλληλα event διπλωμάτες για να δώσουμε έναυσμα και μόχλευση για τις επενδύσεις στην Πελοπόννησο» σημείωσε ο κ. Τατούλης για να υπογραμμίσει «από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου, θα βρίσκεται στην Πελοπόννησο το Invest in Greece ως πρώτο πιλοτικό σταθμό της εκδήλωσης. Θα βρίσκονται στην Πελοπόννησο οι 38 από τις 45 διπλωματικές αποστολές στη χώρα»

«Αυτή η μόχλευση και κινητικότητα για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, για πρώτη φορά, βρίσκει την δική της θέση σε όλη αυτή την κινητικότητα που υπάρχει μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας» προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης προανήγγειλε ακόμα και ένα δεύτερο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί μετά την εκδήλωση του Invest in Greece και αφορά την επίσκεψη αξιωματούχων από περιφέρεια της Κίνας, η οποία θέλει να προχωρήσει σε αδελφοποίηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «όχι μόνο στον πολιτιστικό τομέα αλλά και σε αυτό της επιχειρηματικής ανταλλαγής ξεκινώντας από τον Αγροτικό Τομέα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης ανήγγειλε ακόμα και την επίσκεψη της προέδρου των Ευρωπαϊκών περιφερειών της κας Χούμπνερ, που θα σημάνει την έναρξη των διαβουλεύσεων με την Περιφέρεια. «Για αυτά τα μεγάλα θα μιλάμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους σχετικά με αυτές τις πρωτοβουλίες.