Να ξεκαθαρίσουν κάποιοι στο μυαλό τους τι σημαίνει περιφέρεια και τι σημαίνει αποκεντρωμένη διοίκηση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15/03/2011 / ΩΡΑ: 08:25
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η  Ένωση Περιφερειών,  το όργανο των Περιφερειαρχών, είναι ένα καθαρά πολιτικό όργανο και δίνω αγώνα να μη πάει ο καινούργιος θεσμός ούτε ένα πόντο παραπίσω. Και ως εκ τούτου διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο. Δεν είμαστε η αναπαραγωγή του προηγούμενου θεσμού, αλλά έχουμε εδώ έναν πολιτικό θεσμό, που είναι η ίδια η ελπίδα της χώρας για την έξοδό της από την κρίση. Αυτόν τον θεσμό επιχειρούμε όλοι εμείς να διαφυλάξουμε από κάθε εγχείρημα συρρίκνωσης. Εμείς δεν είμαστε ούτε κυβερνητικός θεσμός»

«Σε συνέχεια αυτής της παραδοχής», τόνισε ο κ. Τατούλης  «είναι άδικο, που  για άλλους λόγους επιχειρείται να υπάρξει μια προσπάθεια εμπλοκής σε δυσδιάκριτες αρμοδιότητες σε σχέση με την αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση η οποία είναι ξεκάθαρα το αποκεντρωμένο κράτος στην περιφέρεια. Δεν είναι ούτε πάνω ούτε κάτω από εμάς. Δεν μας ελέγχει ούτε το ελέγχουμε. Οι  αρμοδιότητες είναι ευδιάκριτες. Θέλουμε να έχουμε την ευθύνη για αυτό και ζητήσαμε οι αρμοδιότητες να μεταφερθούν το συντομότερο δυνατό σε εμάς, πέρα από αυτό το μεταβατικό στάδιο που προβλέπει ο νόμος, εμείς είμαστε έτοιμοι. Δεν απεμπολούμε τις ευθύνες, αντίθετα τις επωμιζόμαστε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος απευθύνθηκε προς αυτόν με την προσφώνηση του Γενικού Γραμματέα ο κ. Τατούλης απάντησε χαρακτηριστικά: «Είμαι Περιφερειάρχης Ειδικών Καθηκόντων, όχι Γενικός Γραμματέας». Μέσα στην διάκριση των αρμοδιοτήτων εξήγησε ο κ. Τατούλης η προσφώνηση Γ.Γ. πάει στην αποκεντρωμένη περιφέρεια, μια που ο επικεφαλής είναι διορισμένος υπάλληλος για να υλοποιεί το κρατικό πρόγραμμα. Εμείς είμαστε αιρετοί Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες» κατέληξε.