Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει κανένα «πατερούλη»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 09/05/2011 / ΩΡΑ: 21:59
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Για μικροκομματικά παιχνίδια κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι «ο προϋπολογισμός βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή» επέρριψε ευθύνες ανακολουθίας στην αντιπολίτευση, καθώς κατά την πρώτη τροποποίησή του τον ψήφισε, ενώ στη δεύτερη, αν και συμφωνεί με την αναγκαιότητα κάλυψης των δαπανών της δακοκτονίας, πράττει το αντίθετο σημείωσε ο κ. Τατούλης. Το «πρόβλημα δεν είναι νομικό» συνέχισε ο Περιφερειάρχης «αλλά εστιάζεται σε ένα άτομο, η συμπεριφορά του οποίου αποτελεί προσβολή για όλο το Περιφερειακό συμβούλιο. Οι παρατηρήσεις της ΥΔΕ δεν συνιστούν λόγω ακύρωσης, αλλά «μπούσουλα» για τη σωστή μελλοντική εφαρμογή του» και κατέληξε «Ο μόνος λόγος μη έγκρισης του προϋπολογισμού σύμφωνα με το νόμο είναι η μη ανάρτησή του στο Διαύγεια».

 

Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης επεσήμανε τα πολύ σημαντικά προβλήματα που υφίστανται λόγω της απογραφής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα συστήματα πυροπροστασίας. Κάλεσε την αντιπολίτευση να μην απέχει γιατί η απουσία κοινής γραμμής εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Ο κ. Τατούλης έκανε έκκληση σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να στηρίξουν το θεσμό, την τελευταία ελπίδα ανάκαμψης της χώρας και να μην επιτρέπουν σε κανένα πρόσωπο να παρεμβαίνει με ωμό τρόπο στη λειτουργία του. Τόνισε τέλος ότι οι Υπουργοί πρέπει να πάψουν να ενεργούν ωσάν υπεράνω κριτικής, αλλά με ευχέρεια στην άσκηση κριτικής.

 

Αναφορικά με το ίδιο θέμα η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου υποστήριξε ότι η επιστροφή του προϋπολογισμού από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι άτοπη καθώς κατά τη συζήτησή του προϋπολογισμού έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις και ότι είναι απολύτως σύννομος. Η Αντιπεριφερειάρχης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν τολμά να στείλει ένα καθαρό μήνυμα προς όλους, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει κανένα «πατερούλη». «Αποχή από την ψήφο δε σημαίνει αποχή από την ευθύνη» κατέληξε η κ. Νικολάκου απευθυνόμενη στην παράταξη της αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο κόστος της δακοκτονίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υποστήριξε ότι το κονδύλι αυτό δεν το χαρίζει η κυβέρνηση, αλλά αποτελεί μέρος των ΚΑΠ των Περιφερειών. Ζήτησε μάλιστα την προσοχή όλων καθώς οι ΚΑΠ αναμένονται μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και θα πρέπει να γίνει προσεκτική διαχείρισή τους.