Π. Τατούλης: Εμείς βάζουμε πλάτη, η Πελοπόννησος του άδολου πατριωτισμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/05/2011 / ΩΡΑ: 17:47
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, της οποίας το σημαντικότερο όπλο είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, έχει θέσει ως πρωταρχικούς στόχους της την ταύτιση της Πελοποννήσου με την αειφορία και την ανάπτυξη ισχυρής περιφερειακής οικονομίας, ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο Π. Τατούλης είπε ότι η προστασία των δασών και των ορεινών όγκων πρέπει να ενταχθεί στην Περιφέρεια, όπως πρέπει και να υλοποιηθεί η μεταφορά της εποπτείας των δομών Υγείας, με την αυτονόητη υποχρέωση του συστήματος να υπακούει στις γενικές αρχές του υπουργείου Υγείας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε επίσης ότι πρέπει άμεσα η αναθεώρηση των χωροταξικών σχεδίων να περάσει στην Περιφέρεια, δεδομένου ότι εντός εννεαμήνου πρέπει να σχεδιαστεί η ανάπτυξη της επόμενης πενταετίας, ενώ έθεσε ως αίτημα επιπλέον την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού νόμου για τις περιφέρειες, καθώς και τη θέσπιση fast track για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

«Εμείς βάζουμε πλάτη, η Πελοπόννησος του άδολου πατριωτισμού, με τις παραδόσεις της συνεννόησης και της συναίνεσης, δεν απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της μέσα από την αυτοχρηματοδότηση», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

μέσω Γ. Παπανδρέου: H δημόσια διοίκηση πρέπει να αλλάξει – Express.gr.