Σύσκεψη για το Χάρτη Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 06/06/2011 / ΩΡΑ: 22:46
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, με θέμα «Χάρτης Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου», πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Δευτέρα 6 Ιουνίου. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αντρέας Πουλάς και εκπρόσωποι των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών των Νοσοκομείων Τρίπολης, Σπάρτης, Άργους, Κυπαρισσίας και Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης (ΨΝΤ).

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων των ιατρών εξέφρασαν την αντίδραση τους στις προτάσεις Λιαρόπουλου που αφορούν την 6η ΔΥΠΕ, ζητώντας παράλληλα την συμπαράσταση της αιρετής Περιφέρειας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της υγείας στην Πελοπόννησο.

Ο Περιφερειάρχης κ Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εκχώρησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των νοσοκομειακών μονάδων στη αιρετή Περιφέρεια η οποία μπορεί μετά από διαβούλευση με τους συλλόγους των ιατρών και τους αρμόδιου φορείς, να επιλύσει στη σωστή κατεύθυνση τα προβλήματα υγείας της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεση του στις προτάσεις Λιαρόπουλου, θεωρώντας ότι βασική παράμετρος για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.