Η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο για τις διαδικασίες μελέτης και υλοποίησης του Μουσείου της Σπάρτης, είναι έτοιμη να υπογραφεί

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04/07/2011 / ΩΡΑ: 22:21
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

«Ο χρόνος των επιτηδείων είναι σύντομος». Με την φράση αυτή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στην 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ζήτησε να γίνει τακτική συνεδρίαση για το θέμα αυτό, που τεθεί εκτός ημερήσιας διατάξεως, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης στην παρέμβαση του υπάρχουν άνθρωποι του δημόσιου βίου οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα, ένα από τα οποία είναι και η απεμπλοκή ολοκλήρωσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης.

Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε στο Συμβούλιο ότι ως Υφυπουργός Πολιτισμού είχε υπογράψει την απόφαση για αγορά του οικοπέδου από τη ΧΥΜΟΦΙΞ, τη μόνη εμπράγματη απόδειξη ενεργειών για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. Στη συνέχεια ωστόσο το θέμα αυτό ξεχάστηκε και από τις επόμενες ηγεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και από την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, με εξαίρεση τον προηγούμενο νομάρχη ο οποίος εξήγγειλε σχέδιο προμελέτης χωρίς ωστόσο να παραδοθεί ποτέ τίποτα στις τεχνικές υπηρεσίες.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την ίδρυση ενός τέτοιου μουσείου πολύ σημαντική για μια τέτοια πόλη διεθνούς αναγνωρισιμότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι, θα ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες όπως προβλέπουν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσπαθήσει να επιτύχει την υλοποίηση μελέτης, η οποία απουσιάζει αυτή τη στιγμή. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο για τις διαδικασίες μελέτης και υλοποίησης είναι έτοιμη να υπογραφεί. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τον κ. Τατούλη αποδεδειγμένα εδώ και έξι μήνες προσεγγίζει προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την Περιφέρεια.