Ο Παναγιώτης Αλευράς εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/07/2011 / ΩΡΑ: 12:46
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: A-ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Ομόφωνα εκλέχθηκε, ο Παναγιώτης Αλευράς Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στην θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Μαλαπάνη, μετά από διαδικασία εκλογής μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων της ΠΕ Μεσσηνίας την Δευτέρα 25 Ιουλίου στην Τρίπολη.

Μας χαρακτηρίζει η ικανότητα της υπέρβασης

Ο κος Αλευράς, πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, ήταν ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη μια που ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης, παρόλο του ότι είχε την πρόθεση, όπως είπε, να θέσει υποψηφιότητα, δεν το έκανε αυτό με γνώμονα το συμφέρον του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος σημειώνοντας ωστόσο ότι «το πρόσωπο που θα επιλεγεί πρέπει να έχει τα στοιχεία που θα βγάλουν την παράταξη από την εσωστρέφεια«.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης λίγο πριν την διεξαγωγή της εκλογής του νέου Αντιπεριφερειάρχη αφού ευχαρίστησε τον κο Μαλαπάνη για την συνεισφορά του, χαρακτήρισε «υψηλού επιπέδου την συλλογικότητα που επέδειξαν τα μέλη του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος» με την επιλογή του Παναγιώτη Αλευρά ως μοναδικού υποψηφίου για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι «ακόμα μια φορά τα στελέχη του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος δείχνουν ξεκάθαρα σε όλους του συμπολίτες μας ότι μας χαρακτηρίζει η ικανότητα της υπέρβασης«.

Η ΠΕ Μεσσηνίας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο

«Κόντρα στις Κασσάνδρες που ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα τα οποία θέλουν να μεταδώσουν και να τα κάνουν προβλήματα των συμπολιτών μας στην Μεσσηνία, εμείς έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει ότι η ΠΕ Μεσσηνίας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο» συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι «Με την ένταξη μεγάλων έργων στην ΠΕ Μεσσηνίας αποδείξαμε το ενδιαφέρον μας απέναντι στην προηγούμενη  Νομαρχιακή Διοίκηση που απέτυχε να το κάνει στο παρελθόν».

Θα πρέπει ο Αντιπεριφερειάρχης να συζητά όλα τα θέματα με όλους του Περιφερειακούς Συμβούλους

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι «Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τα πράγματα, ήρθαμε να δημιουργήσουμε το καινούργιο. Εντολή είναι να δημιουργηθεί μια νέα συλλογικότητα στην διοίκηση των Περιφερειακών Ενοτήτων. Θα πρέπει πλέον ο Αντιπεριφερειάρχης να συζητά όλα τα θέματα που είναι στην ατζέντα της εβδομάδας με όλους του Περιφερειακούς Συμβούλους της ΠΕκαι κατάληξε με έμφαση «Αυτή είναι η νέα συλλογικότητα που ζητώ«

Η εποχή των λευκών κολάρων τελείωσε

«Τίποτα δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς δουλειά… Δουλειά… Δουλειά… Δουλειά… Η εποχή των λευκών κολάρων τελείωσε. Εμείς είμαστε δουλευταράδες. Θα δουλέψουμε θα εργαστούμε για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, για να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε την μεγάλη εμπιστοσύνη και την μεγάλη αγάπη που μας έχουν δείξει οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας» σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που αναφέρθηκε και στο ΕΣΠΑ.

Παραλάβαμε ένα ΕΣΠΑ τελείως ξεχαρβαλωμένο

«Είμαστε έτοιμοι θετικά. Έχουμε κάνει ήδη τη μεγάλη διαφορά, και πρέπει να συνεχίσουμε με νέες ιδέες να προχωρήσουμε την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Οι ιδέες μας αυτές έχουν απολύτως υιοθετηθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή» ανέφερε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «Παραλάβαμε ένα ΕΣΠΑ τελείως ξεχαρβαλωμένο, όπου άνθρωποι που δεν είναι γνώστες είχαν αναπτύξει θέσεις και προσεγγίσεις που δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει μόνο η απορροφητικότητα των έργων αλλά και η αποδοτικότητα του προγράμματος στα πλαίσια του στρατηγικού μας σχεδιασμού«

Αγροτικός Τομέας, Τουρισμός και Καινοτομία στο κέντρο του σχεδιασμού μας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε στην συνέχεια ότι «Έχουμε κινηθεί πρώτοι για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με τέτοιο τρόπο που θα δημιουργήσουμε νέες δομές. Δεν θα προωθηθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που δεν συνάδουν με τον δικό μας σχεδιασμό» για να καταλήξει «Εμείς έχουμε θέσει τον Αγροτικό Τομέα, τον Τουρισμό και την Καινοτομία στο κέντρο του σχεδιασμού αυτού»

Από Σεπτέμβρη θα εφαρμόσουμε στην Πελοπόννησο τον δικό μας Αναπτυξιακό Νόμο

Ολοκληρώνοντας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΠΕ Μεσσηνίας ότι «από το Σεπτέμβρη θα εξαγγελθεί από την κυβέρνηση και η δυνατότητα να εφαρμόσουμε στην Πελοπόννησο τον δικό μας Αναπτυξιακό Νόμο«