Ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα των λατομείων στην Γορτυνία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/08/2011 / ΩΡΑ: 19:08
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Την ευθύνη να διατυπώσει  ερώτηση στο ΥΠΕΚΑ ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ για το θέμα του Λατομείου σχιστολιθικών πλακών, στη θέση ‘Βρωμονέρι – Λαζιά’ της Τ.Κ. Βιδιακίου ΔΕ Κοντοβαζαίνης του Δήμο Γορτυνίας της ΠΕ Αρκαδίας, αποφάσισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Αυγούστου.

«Δε μπορούμε να μιλάμε για λατομεία σε αυτή τη περιοχή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τοποθέτηση του αν και «μιλάμε για μια ειδική συνθήκη με διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης. Υπήρξαν δραστηριότητες με δυσμενή προβλήματα για το ανάγλυφο του εδάφους. Εμείς παραλάβαμε τη γνωμοδότηση υπογεγραμμένη από όλες τις υπηρεσίες» υπογράμμισε ο κος Τατούλης.

«Το ΠΕΣΥ δε μπορεί να απορρίψει τη γνώμη της ΜΠΕ» συνέχισε ο Περιφερειάρχης, «δεν είναι λατομείο αδρανών υλικών αλλά η δραστηριότητα είναι συγκεκριμένη. Εμείς θα υποβάλλουμε το ερώτημα επί της ΜΠΕ στο ΥΠΕΚΑ και θα περιμένουμε την απάντηση του. Και τότε θα συζητήσουμε ξανά για να πάρουμε μια απόφαση.  Για να μη λαμβάνουμε ανούσιες αποφάσεις σε δύσκολους καιρούς».

«Είναι όμως ανεπίτρεπτο για τον επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπήρωσης να λαϊκίζει συνέχεια σε βάρος του ΠΕΣΥ» σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Νίκου Γόντικα, η οποία οδήγησε στην αποχώρηση των πολιτών της Γορτυνίας που βρισκόντουσαν στην αίθουσα του ΠΕΣΥ. «Κακώς ανακάτεψε το δήμαρχο ο κος Γόντιακας, είχαμε με τους πολίτες της περιοχής απευθείας συζήτηση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι, «υπάρχει απόφαση δική μου που απογράφει όλα τα λατομεία με τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον με την επικουρία του ΥΠΕΚΑ. Πρέπει να προσέχουμε με όλες αυτές τις καταγγελτικές ενέργειες που θέλουν να λαϊκίζουν και να είναι αρεστές σε όλους» κατέληξε ο κος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κλείνοντας την συζήτηση υπογράμμισε την δέσμευση του να «προκαλέσει μόχλευση μαζί με τη δημοτική αρχή ώστε να πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη».