Ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/09/2011 / ΩΡΑ: 19:14
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: A-ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn»

 

Συνάντηση εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του επιτρόπου στην Αθήνα. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στη διάρκεια των επαφών που έχει με το σύνολο των Περιφερειαρχών διερευνά τα αίτια των καθυστερήσεων απορρόφησης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων αναζητώντας λύσεις για την ταχύτερη εφαρμογή των επιχειρησιακών προγραμμάτων.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επίτροπο περιέγραψε με λεπτομέρεια τις διαρθρωτικές και διαχρονικές αδυναμίες της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στην Ελλάδα, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής στρατηγικής της περιφέρειας Πελοποννήσου με συγκεκριμένους στόχους, προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας στο μέλλον με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αλλά και  της εμπειρίας που αυτοί διαθέτουν