ΕΡΓΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ STAR 2011-12-28

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 29/12/2011 / ΩΡΑ: 13:18
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΥΜΕΣΑ, ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Ένα σημαντικό σχέδιο για την ανάπτυξης και ανακύκλωσης θέτει πλέον σε εφαρμογή η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανοίγοντας μια νέα σελίδα για τη διαχείριση των απορριμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον και τους πολίτες. Η σχετική πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη εγκρίθηκε από τη διϋπουργική και πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου το απόγευμα.

Νίκος Αρμένης…Ρεπορτάζ

Το παράδειγμα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων δίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά της έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή του σχεδίου που είχε υποβάλει με βάση την υλοποίησή του μέσω της διαδικασίας σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Ταττούλης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κατάφερε να σημειώσει αυτή τη σημαντική επιτυχία που διασφαλίζει την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος

Π. Τατούλης: «Πρώτη φορά δημιουργούνται οι αναγκαίες συνθήκες για να επιτευχθεί πολιτικής ολικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων»

Η πρόταση της περιφέρειας Πελοποννήσου βασίστηκε σε 4 αρχές. Στην αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, στις ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες, στη δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και στην ελαχιστοποίηση των απορριμάτων που θα οδηγούνται σε ταφή. Στόχος είναι στις 30 Ιουνίου να κλείσουν οι χωματερές ενώ ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε στο περιφερειακό συμβούλιο να συμβάλλουν και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην υλοποίηση του έργου

Π. Τατούλης: «Σ’αυτή την προσπάθεια δεν χρειάζεται μιζέρια και κακομοιριά. Χρειάζεται αρχοντιά και ευγένεια»

Άμεσα λοιπόν προκηρύσσεται διεθνής οργανισμός από όπου θα προκύψουν 6 βασικές υποψηφιότητες μέχρι να επιλεγεί ο καταλληλότερος ανάδοχος.