Ένταξή του «αρδευτικού έργου Φαλάνθου» στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ στην κατηγορία των μεγάλων έργων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/01/2012 / ΩΡΑ: 17:56
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική εξέλιξη για το έργο της άρδευσης της περιοχής του Φαλάνθου σημειώθηκε μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατά τη συνάντησή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Διβάρη την Πέμπτη 26/1/2012.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξή του «αρδευτικού έργου Φαλάνθου», που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κατηγορία των μεγάλων έργων.

Κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται πράξη η δέσμευση του Περιφερειάρχη για την υλοποίηση έξυπνων και ευέλικτων έργων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με μικρό κόστος και υψηλό δείκτη ανταποδοτικότητας στις τοπικές κοινωνίες. Η προσπάθεια αυτή, που δρομολογείται πλέον στη φάση της υλοποίησης, είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Καποδιστριακού Δήμου Φαλάνθου, του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ψυχάρη και του Δημοτικού Συμβουλίου, και «η ολοκλήρωσή του θα προσδώσει νέα δυναμική ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας μιας κρίσιμης περιοχής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης.