Θέλουμε ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/01/2012 / ΩΡΑ: 19:00
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Θέλουμε αντικειμενικότητα στις μετρήσεις για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών» δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του θέματος για την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για εγκατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την οποία αποφασίστηκε από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου η εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, όλους τους βαθμούς διοίκησης και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας της αιρετής Περιφέρειας και όχι του ΥΠΕΚΑ, το οποίο προβαίνει σε παράνομες ενέργειες. Ο κ. Τατούλης ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου και αναρωτήθηκε γιατί δε λειτουργεί ο σταθμός αυτός για τόσα χρόνια σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπως η Μεγαλόπολη.
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «οι απόψεις και οι πρωτοβουλίες μας διευρύνουν τις πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν» και αναφέρθηκε στις σημερινές δηλώσεις του νέου Ευρωβουλευτή  των οικολόγων πρασίνων Νίκου Χρυσόγελου που έγιναν παρουσία του παλαιού ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου με τις οποίες υπογράμμισε ότι «υπό συγκεκριμένες οικολογικές προϋποθέσεις τα ΣΔΙΤ είναι δόκιμες λύσεις υλοποίησης ενός έργου».
Ο κ. Τατούλης παράλληλα, μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ για ομόφωνη απόφαση αποδοχής του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα αποτελέσει φερέγγυο και αξιόπιστο εταίρο στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων.