Εκδήλωση «Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά – συμπληρωματι κές Καλλιέργειες»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/02/2012 / ΩΡΑ: 09:16
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


 

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε συνεργασία με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Κανελλόπουλο, με θέμα "Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά – Συμπληρωματικές Καλλιέργειες". Στην ημερίδα έγινε αναφορά στα χαρακτηριστικά των φυτών αυτών, τους τρόπους καλλιέργειας τους, τους τρόπους διάθεσης και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατουλης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην γενικότερη αγροτική πολιτική της Περιφέρειας σημειώνοντας ότι "η αγροτική οικονομία είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας. Πρέπει οι συμπληρωματικές καλλιέργειες τέτοιων φυτών να είναι δίπλα στις υπάρχουσες παραδοσιακές καλλιέργειες".

Στην εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας  Ευάγγελος Γιαννακούρας ανέφερε ότι   η κρίση απαιτεί καινοτόμες ιδέες και αναπτυξιακές  πρωτοβουλίες. Πρέπει να καλλιεργήσουμε περισσότερα σημείωσε χαρακτηριστικά και να παράγουμε προϊόντα με ζήτηση στις Ελληνικές και  Διεθνείς αγορές .

Ζητήθηκε επίσης από όσους επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα να απευθύνονται  στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Ευάγγελου καθώς και στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προκειμένου να καταγραφούν και να ενημερωθούν.