Οριστικοποιήθηκε και συμφωνήθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης μέ σω του ΕΣΠΑ το έργο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέ ρεια Πελοποννήσου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 07/08/2012 / ΩΡΑ: 19:05
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οριστικοποιήθηκε και συμφωνήθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης, μέσω του ΕΣΠΑ, του πολύ σημαντικού έργου της επίλυσης του ζητήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ την Τρίτη 7 Αυγούστου 2012.


Ο κ. Τατούλης, αφού χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως «ένα ακόμα μεγάλο και σημαντικό βήμα για την επιτυχία του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά την πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι «η λύση του πολύ δύσκολου και διαχρονικού προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν συνεισφέρει απλώς στη δημιουργία ενός νέου τομέα οικονομίας, αλλά θα συμβάλλει καθοριστικά στο στόχο να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και Περιφέρεια της αειφορίας».