15 Βρετανοί tour operator ενημερώθηκαν για το τουριστικό κεφάλαιο τ ης Πελοποννήσου από τον Πέτρο Τατούλη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/10/2012 / ΩΡΑ: 06:16
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου πραγματοποίησαν 15 Βρετανοί tour operator  και ενημερώθηκαν για το τουριστικό κεφάλαιο της Πελοποννήσου. Η επίσκεψη των Βρετανών tour operator οργανώθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ Μεγ. Βρετανίας και Ιρλανδίας με την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους φορείς τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Τους Βρετανούς tour operator υποδέχθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία στην εισήγηση της, ανέφερε τις δράσεις στις οποίες έχει προβεί έως σήμερα η νέα αιρετή περιφερειακή αρχή στον τομέα του τουρισμού ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση.

 

Οι tour operator βρίσκονται στη Πελοπόννησο από τις 30/09/2012 έως και τις 07/10/2012. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους απέκτησαν μια συνολική εικόνα της Πελοποννήσου μέσω πρωτότυπων και βιωματικών εμπειριών, καθώς και των δυνατοτήτων που τους προσφέρει ο προορισμός. Αντίστοιχα στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες και σε συνεργασία με τους φορείς τουρισμού προχώρησαν στη διενέργεια workshop και παρουσίασης των δυνατοτήτων τους.

 

«Συνάντηση η οποία θέτει σταθερές βάσεις για την επαφή μας» χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ιδιαίτερα την αειφόρο διάσταση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

 

«Κάθε τόπος έχει τη δική του ιδιαίτερη εμπειρία να προσφέρει στους επισκέπτες και το επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η αειφόρος αντίληψή μας για το τουριστικό μας προϊόν εδράζεται στην ποιότητα των παραδοσιακών μας αγαθών, αλλά και στην πίστη μας στις αξίες και τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής» ανέφερε ο κ. Τατούλης. Πρόσθεσε επίσης ότι η Πελοπόννησος διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον τουρισμό, όπως το μεγάλο μήκος ακτογραμμών, τις εξαιρετικές παραλίες, τους μεγάλους ορεινούς όγκους, σπήλαια και πολλά άλλα, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και νέων εμπειριών για τους επισκέπτες.

 

Πέραν τούτων, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, υπάρχουν και αναπτύσσονται σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης, ο ανατολικός παραλιακός άξονας, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα αναπτυχθούν νέες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο ιαματικός και ο καταδυτικός.  

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέγει για την τουριστική προβολή μεθόδους με τα μέγιστα ανταποδοτικά οφέλη όπως  είναι τα ταξίδια γνωριμίας (fam trips), μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες διαμορφωτών της κοινής γνώμης, τουριστικών διάμεσων και επαγγελματιών να γνωρίσουν έναν τόπο και τους επαγγελματίες του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος γνωριμίας με τον Προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επανειλημμένα προβεί σε προτάσεις προς τα Γραφεία Εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού των κυριότερων αγορών στόχων για τη συνδιοργάνωση ταξιδίων γνωριμίας είτε πρόκειται για ξένους δημοσιογράφους, είτε πρόκειται για επαγγελματίες τουρισμού. Στόχος είναι σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς τουρισμού της Πελοποννήσου να επιτύχουμε άρτια οργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων οι οποίες προσφέρουν μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη στον προορισμό Πελοπόννησος.

 

.