Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Active Trip στην Πάτρα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/04/2013 / ΩΡΑ: 07:43
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Έκθεση Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Active Trip το χρονικό διάστημα 12-14 Απριλίου 2013 στην Πάτρα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μυθική Πελοπόννησο καθώς και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος, κυρίως όσον αφορά τις ειδικές μορφές τουρισμού, μέσα από το εξειδικευμένο έντυπο που διανεμήθηκε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχευση να αποτελέσει κομβικό πόλο έλξης στο κομμάτι των ειδικών μορφών τουρισμού, προκειμένου να αναπτύξει στοχευμένα τον τουρισμό της, έχει προσεγγίσει το προϊόν αυτό, με τη δημιουργία συγκεκριμένων εμπειριών, τη δημιουργία εξειδικευμένου φυλλαδίου, καθώς και με το portal www.mythicalpeloponnese.gr, αλλά και των 2 εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τιμήθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ουσιαστική προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου καθώς και για τη διεθνή επιτυχία που είχε με την βράβευση παρουσίασης του νέου brand στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η αρμόδια για θέματα ανάπτυξης θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία κατά την βράβευση αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη καθώς και στις δράσεις που έχει προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της και στην προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Η κα. Νικολάκου επεσήμανε την ανάγκη απελευθέρωσης και συσπείρωσης όλων υγιών δυνάμεων της κοινωνίας για την δημιουργία νέων προοπτικών ανάπτυξης τονίζοντας, ότι οι Αιρετές Περιφέρειες αποτελούν σημαντική παράμετρο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το θεματικό περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου αποτέλεσε το επίκεντρο των επίσημων προσκεκλημένων της έκθεσης, μεταξύ των οποίων αρκετοί δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τους παρουσιάστηκε το νέο διαδραστικό λεύκωμα «Πελοπόννησος».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου το μεσημέρι με την παρουσία του πρέσβη της Σλοβακίας Πέτερ Μίχαλκο ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την παρουσία της Περιφέρειας και εκδήλωσε την πρόθεση του για ανάπτυξη πολύπλευρης συνεργασίας με τις δομές της Πελοποννήσου.

Η έκθεση έλαβε χώρα στην αίθουσα Αίγλη, στο Δήμο Πατρέων και κατά τη διάρκειά της έλαβαν μέρος αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις Πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε έμπρακτα και συμμετείχε στη μοναδική έκθεση τουρισμού που λαμβάνει μέρος εντός των γεωγραφικών της ορίων.