ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πέτρος Τατούλης: Σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο να υποστηρίξει τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Ολυμπία Οδό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/06/2013 / ΩΡΑ: 11:34
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013.

Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο τόσο σε σχέση με τον τουρισμό, όσο και σε ότι αφορά την αγροτική οικονομία, τομείς που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου.

Συμπλήρωσε τέλος ο Περιφερειάρχης ότι «μόνο αν ο οδικός άξονας ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα, διατηρεί το χαρακτήρα του διευρωπαϊκού δικτύου, βάσει του οποίου είχε αποφασιστεί η χρηματοδότησή του από Ευρωπαϊκούς πόρους».