Δυναμική παρουσία των Πελοποννησιακών προϊόντων στη 16η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/07/2013 / ΩΡΑ: 08:05
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 τα εγκαίνια της 16ης Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου «Προϊόντα – Τουρισμός – Πολιτισμός», η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Επιδαύρου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος, Δήμαρχοι της Πελοποννήσου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου, μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναδείξει την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της, είτε πρόκειται για αγροτικά, είτε πρόκειται για τουριστικά, αλλά και να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Στην έκθεση παρουσιάζονται παραδοσιακά προϊόντα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου, με στόχο τη διασύνδεσή τους με τον πολιτισμό και το τουριστικό προϊόν της κάθε περιοχής.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Επιδαύρου απένειμαν τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Ιδρύματος Λαμπράκη κ. Σαββίδη με σκοπό να τιμήσουν τη συνεισφορά του Χρήστο Λαμπράκη στη προώθηση του αγροτουρισμού της Επιδαύρου.
Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 την έκθεση επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος ξεναγήθηκε στα περίπτερα από τον Δήμαρχο κ. Γκάτζιο και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου και δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται στην Πελοπόννησο για την ανάπτυξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε διασύνδεση με τον τουρισμό.
Ο κ. Γκάτζιος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και την πρόθεσή του να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων.