Πέτρος Τατούλης: Μεγάλο έργο για την Πελοπόννησο η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης της παράκαμψης της Σπάρτης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04/07/2013 / ΩΡΑ: 13:42
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλο έργο για την Πελοπόννησο και ειδικότερα για τη Λακωνία, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την ολοκλήρωση της παράκαμψης της Σπάρτης, Τμήμα Σκούρα-Πυρί, και μεγάλη στιγμή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013.
«Εξυγιάναμε, ωριμάσαμε και αξιολογήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο το παραλάβαμε με πολλά προβλήματα και η ένταξη του υπολειπόμενου φυσικού αντικειμένου στο ΕΣΠΑ είναι αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη, θα άρει τον «αποκλεισμό» της Νότιας Λακωνίας.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι πολύ σύντομα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη των Βουτιάνων, καθώς και ότι, όταν η Ολυμπία Οδός υλοποιηθεί στο σύνολό της, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Ανατολικού άξονα, η χρηματοδότηση του οποίου με ποσό 450 εκατομμυρίων ευρώ έχει κατά παρέκκλιση εξασφαλιστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο, θα καταστήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου την πιο άρτια περιφέρεια στο επίπεδο υποδομών και προσβασιμότητας.