Επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της Υπουργού Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ΜΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Dr. Angelica Schwall – Düren

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/09/2013 / ΩΡΑ: 07:35
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 η Υπουργός Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ΜΜΕ του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Angelica Schwall – Düren, καθώς και αντιπροσωπεία της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειάς της και διεθνών συνεργασιών, έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, το μεγαλύτερο πληθυσμιακά και δυναμικότερο οικονομικά ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας.

Μεταξύ των δράσεων της συνεργασίας αυτής αποτελεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση προϊόντων στην Anuga της Κολωνίας. Βασικοί τομείς της συνεργασίας αυτής θα είναι η προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ο τουρισμός, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η επαγγελματική κατάρτιση, η προσέλκυση επενδύσεων και οι πολιτιστικές ανταλλαγές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Dr. Angelica Schwall – Düren και οι συνεργάτες της θα πραγματοποιήσουν επαφές με την ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Πελοποννήσου (11:30, αίθουσα συνεδριάσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου), ενώ θα επισκεφθούν και τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην έκθεση της Anuga.