Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Άμεση προτεραιότητα η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17/09/2013 / ΩΡΑ: 07:30
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πρώτα και κύρια για τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, ούτως ώστε να μην προστεθούν επιπλέον άνεργοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΓΕΣΕΒΕ, οι οποίοι του επέδωσαν και ένα κείμενο με τις θέσεις τους, ζητώντας του την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προσπάθεια «επιβίωσης» των επαγγελματιών της περιοχής, όπως τη χαρακτήρισαν.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ιδιαίτερα την κρισιμότητα της κατάστασης, τονίζοντας ότι «Αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η πυξίδα και μένουν «παρκαρισμένα» χρήματα σε διάφορα προγράμματα χωρίς να ρίχνονται στην αγορά και στην στήριξη των ΜΜΕ. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πραγματοποιηθεί από τις μεγάλες επενδύσεις, αλλά από την ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας και το ζήτημα της ανάπτυξης και το ζήτημα της ανεργίας».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναμένοντας την τελική έγκριση από την Κυβέρνηση, και για το οποίο δεσμεύτηκε η Υπουργός Ευρωπαϊκών και Ομοσπονδιακών Υποθέσεων του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ότι θα χρηματοδοτηθεί και από δικές τους περιφερειακές τράπεζες.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος, εκπροσωπώντας της ΓΕΣΕΒΕ, δήλωσε ότι «μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορούμε να αναστρέψουμε το δυσμενές κλίμα, ιδίως μετά τις ενέργειές της για την ανάπτυξη» και έθεσε τα προβλήματα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και, πρωτίστως, της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.