ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/10/2013 / ΩΡΑ: 13:30
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας η 2η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου GuardEn, επικεφαλής εταίρος του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το έργο GuardEn υλοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος διακρατικής συνεργασίας «Νότια Ανατολική Ευρώπη» που αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού με στόχο την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και την αποτελεσματική εφαρμογή των τοπικών στρατηγικών για την πρόληψη και αποκατάσταση των περιβαλλοντικών κινδύνων, για περιοχές που απειλούνται από ρύπανση του εδάφους ή του νερού. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο κ.Αθανάσιος Μπουζαλάς, Προϊστάμενος του τμήματος Υδοοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας εργασίας και εκπρόσωπος στην Επιστημονική Επιτροπή του έργου GuardEn .
Η συνάντηση στη Σόφια, η οποία διοργανώθηκε από το Βουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο που είναι εταίρος στο έργο, συγκέντρωσε εκπροσώπους από τους 14 διεθνείς εταίρους προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος των δραστηριοτήτων και των κρίσιμων ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την επίτευξη των προκαθορισμένων στόχων. Κατά τη συνάντηση σχεδιάστηκαν οι ενέργειες των προσεχών μηνών και τα θέματα που πρέπει να περιλαμβάνονται στα σεμινάρια που θα διοργανωθούν σε κάθε χώρα-εταίρο για τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία δικτύου ειδικών καθώς και τις προδιαγραφές για την εφαρμογή του Προτύπου GuardEn για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου για το λεπτομερή καθορισμό του Προτύπου GuardEn και της ομάδας εκπαιδευτών για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών πακέτων.
Η επόμενη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2014 στη Βουδαπέστη.