Ικανοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ίδρυση ΙΕΚ και ΣΕΚ Στεμνίτσας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04/11/2013 / ΩΡΑ: 12:39
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ίδρυση του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στη Στεμνίτσα, με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2599/Β/15-10-2013).

Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και Ανδρέας Πουλάς σε πρόσφατη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί για αυτό το σκοπό με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανού, τη Διευθύντρια της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας και τον Πρόεδρο της «Μαίναλον Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης», μετέφεραν την αδιαπραγμάτευτη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για τη λειτουργία της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, μιας δομής άρρηκτα συνδεδεμένης με την παράδοση της περιοχής, αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητές της.
Αξίζει να σημειωθεί η καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού προκειμένου να ιδρυθεί το ΙΕΚ και το ΣΕΚ Στεμνίτσας.