Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ το Μουσικό Σχολείο Άργους και η παράκαμψη του Δάρα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 09/12/2013 / ΩΡΑ: 13:04
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 4.266.400,00 €

Ειδικότερα,
1. «Προσθήκη αιθουσών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδος» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.166.400,00 €

Το έργο αφορά στην προσθήκη αιθουσών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδος με την κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου το οποίο θα περιλαμβάνει τους χώρους και τις αίθουσες που έχουν εγκριθεί από το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα από το ΥΠΔΒΝΘ, για την πλήρη και σωστή λειτουργία του μουσικού σχολείου, το οποίο λειτουργεί σήμερα μόνο ως γυμνάσιο και οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι.
Με την προσθήκη του νέου κτιρίου θα λειτουργήσει και το Μουσικό Λύκειο. Η συνολική μεικτή επιφάνεια του Μουσικού Σχολείου θα είναι 3513 μ2 και θα περιλαμβάνει 8 αίθουσες 6 εργαστήρια (φυσικών επιστημών, παρασκευαστήριο, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, χώρους διοίκησης (γραφείο διευθυντή, γραφεία υποδιευθυντών (2) ,γραφείο καθηγητών(2), γραμματεία, ιατρείο, μικρά γραφεία για ενημέρωση γονέων(2), γραφείο συλλόγου γονέων, κοινωνικούς χώρους (βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ,κυλικείο, χώρος φαγητού, χώρος κουζίνας), βοηθητικούς χώρους ( τουαλέτες και για ΑΜΕΑ, χώρος φύλακα, χώρος καθαρισμού, γενικό αρχείο, γενική αποθήκη), γυμναστήριο και αποθήκη οργάνων γυμναστικής ειδικούς εκπαιδευτικούς χώρους (αίθουσες πιάνου 10, παραδοσιακών οργάνων5 , 7 ελεύθερης επιλογής , 2 χορωδίας , 2 εργαστήρι μουσικών συνόλων 1 για κρουστά-πνευστά, 1 πληροφορικής μουσικής τεχνολογίας και 1 αίθουσα ηχογράφησης.
Η πρόβλεψη είναι το Μουσικό Σχολείο να εξυπηρετεί 170 μαθητές.

2. «Παράκαμψη της Τοπικής Κοινότητας Δάρα» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.100.000,00 €

Το έργο αφορά νέα χάραξη για την παράκαμψη της Τ.Κ. Δάρα και παράλληλη βελτίωση των διασταυρώσεων με τον υπάρχοντα δρόμο Δάφνη-Δάρα-Δροσιά. Η νέα χάραξη ξεκινάει επί της υπαρχούσης οδού Δάφνη-Δάρα, στη συνέχεια αναπτύσσεται νότια του οικισμού Δάρα παρακάμπτοντας τον οικισμό, ακολουθώντας περίπου το ίχνος αγροτικού χωματόδρομου, και καταλήγει στον υπάρχοντα δρόμο Δάρα-Δροσιά, μετά τον οικισμό Δάρα. Το συνολικό μήκος της νέας χάραξης είναι 1206,42 μ. Για την εκτέλεση του έργου προβλέπονται χωματουργικές εργασίες βελτίωσης με μικρές διαπλατύνσεις, κατασκευή σωληνωτών οχετών, εργασίες υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, ασφαλτικά, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, Η/Μ κτλ.