Πέτρος Τατούλης «Φέραμε την Πελοπόννησο στην κορυφή του ΕΣΠΑ. Εμείς μιλάμε μόνο με το έργο μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και όχι διαδρομιστές σαν άλλους που έδωσαν γη και ύδωρ για κομματικές σκεπές. Η Νέα Πελοπόννησος το 2014 είναι παρούσα, πιο ισχυρή, ενωμένη, πλήρως απεγκλωβισμένη και έτοιμη να συνεχίσει το έργο της. Είμαι βαθιά δημοκράτης και παρακολουθώ τα τεκταινόμενα»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/03/2014 / ΩΡΑ: 07:46
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Στις πρώτες θέσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην διαχείριση του ΕΣΠΑ»
«Η Πελοπόννησος ξεκίνησε ουραγός όταν εμείς αναλάβαμε και σήμερα είμαστε τρίτοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ , όπως καταδεικνύεται από τα συγκριτικά στοιχεία που εκδίδονται από το υπουργείο Ανάπτυξης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη, γεγονός το οποίο απέδωσε στον σχεδιασμό, την τεχνοκρατική προσέγγιση, την πολλή δουλειά, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους Δημάρχους, τους φορείς, τις υπηρεσίες της περιφέρειας και τους συνεργάτες του.
 «Με ολοκληρωμένο σχέδιο και πολύ δουλειά ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των καιρών, εκπέμποντας ένα μήνυμα για όλη τη χώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
«Αν δεν αλλάζαμε την διαχείριση του ΕΣΠΑ, η Πελοπόννησος θα έχανε 250 εκατομμύρια ευρώ, που θα χρηματοδοτούσαν έργα άλλων περιφερειών και αυτό θα ήταν έγκλημα κατά της ιδιαίτερης πατρίδας μας»
Σύμφωνα με τα στοιχεία, όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ η απορροφητικότητα του ήταν στο 8%, και μάλιστα με έργα γέφυρες από το Γ’ ΚΠΣ, οι συμβασιοποιήσεις ήταν στο 11% και τα ώριμα προς ένταξη έργα στο 18%. Τη στιγμή αυτή οι συμβασιοποιήσεις ξεπερνούν το 61,5% και οι πληρωμές το 47,5%.
«Στα τρία αυτά χρόνια, τα οποία δεν αντιστοιχούν σε μία ολοκληρωμένη προγραμματική περίοδο, επιτύχαμε να εκτελέσουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, δημιουργώντας παράλληλα μια «αποθήκη» έργων, έτοιμα για ένταξη στο νέο πρόγραμμα» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ που τρέχει παράλληλα και ανέρχεται στο ύψος των 100 εκατομμυρίων ευρώ. «Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε μετατρέψει την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πρότυπο