Η «Μυθική Πελοπόννησος» στη Daily Star Sunday

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/04/2014 / ΩΡΑ: 07:33
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στη Daily Star Sunday βρέθηκε η «Μυθική Πελοπόννησος», ένα από τα μεγαλύτερα έντυπα της Μεγάλης Βρετανίας, με ημερήσια κυκλοφορία άνω των 500.000 αντιτύπων. Η συντάκτρια Pat Wooding βρέθηκε στην Πελοπόννησο τον περασμένο Ιούλιο σε fam trip (ταξίδι εξοικείωσης) που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με μεμονωμένους τουριστικούς συντάκτες της Μεγάλης Βρετανίας. Στόχος αυτών των δράσεων είναι η γνωστοποίηση του προορισμού ενόψει και της έναρξης των πτήσεων της EasyJet από Λονδίνο προς Καλαμάτα στις 22/4.

Ήδη έχουν προηγηθεί τα άρθρα της Jennifer Cox στην έγκυρη εφημερίδα Daily Express, που κυκλοφορεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα “top nationals” και η οποία έχει μεγάλη κυκλοφορία με 750.000 φύλλα και 2.000.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website της. Έχει προηγηθεί επίσης η δημοσίευση του διάσημου τουριστικού blogger Iain Mallory, ο οποίος είναι συχνά προσκεκλημένος εθνικών οργανισμών τουρισμού ανά τον κόσμο και ο οποίος έχει ένα πιστό κοινό και το portal του http://malloryontravel.com/ λαμβάνει περίπου 200.000 επισκέψεις κάθε μήνα, (http://malloryontravel.com/2013/08/cool-places/greece/roadtrip-the-peloponnese/)
Στην ίδια ομάδα συντακτών βρέθηκε στην Πελοπόννησο ο David Wooding, εκ μέρους της εφημερίδας SUN της οποίας η ημερήσια κυκλοφορία ανέρχεται σε 2.300.000 αντίτυπα και το website της δέχεται 28.000.000 επισκέπτες κάθε μήνα, όπου αναμένεται το άρθρο του.

Σε συνέχεια της ίδιας προσπάθειας στα τέλη Απριλίου θα διοργανωθεί fam trip από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 25 travel agent από την Πολωνία, με στόχο να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, ενόψει των πρώτων πτήσεων φέτος το καλοκαίρι από την Πολωνία 2 φορές την εβδομάδα. Στις αρχές Απριλίου θα φιλοξενηθούν 12 μέλη του Δ.Σ. του Eurocities (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων), tour operator και τουριστικοί συντάκτες στον τομέα του αγροτουρισμού από χώρες της Ε.Ε.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επένδυσε στη φιλοξενία διαμορφωτών της κοινής γνώμης, από κάθε γωνιά του πλανήτη και με αυτό τον τρόπο έφτιαξε τους δικούς της πρεσβευτές. Μέσα στα τρία αυτά χρόνια, φέραμε σε επαφή με την Πελοπόννησο δεκάδες δημοσιογράφους και tour operators, πετυχαίνοντας με ελάχιστα κόστη μια τεράστια υπεραξία. Άρθρα σε εφημερίδες, αφιερώματα σε κανάλια και διεθνή περιοδικά, που θα κόστιζαν μια περιουσία, έγιναν πράξη, μέσα από την άριστη συνεργασία που αναπτύξαμε με τους τοπικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι προσέφεραν διαμονή και γευστικές εμπειρίες στους καλούς προσκεκλημένους μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ DailyStar