Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Το έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 2011-2014 Απολογισμός και Προοπτική»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/04/2014 / ΩΡΑ: 11:08
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πέτρος Τατούλης: ¨Αυτά τα τρία χρόνια, τα πιο δύσκολα της χώρας κάναμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί στους πολίτες το 2010. Το έργο μας είναι εγγύηση για το μέλλον της Πελοποννήσου».

«Εξαρχής ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος: να φτιάξουμε τη δική μας τοπική οικονομία. Μια ισχυρή δυνατή οικονομία, τη μόνη ρεαλιστική ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μια δυνατή οικονομία, που θα δημιουργούσε δικές της συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για τους ανθρώπους της. Αυτά τα τρία χρόνια, τα πιο δύσκολα χρόνια στην μεταπολεμική Ελλάδα, κάναμε πολλά. Περισσότερα από όσα δεσμευτήκαμε. Και είμαστε εδώ παρόντες για την επόμενη περίοδο. Το Έργο μας είναι η Εγγύηση για το Μέλλον. Εμείς μιλούμε μόνο για το έργο μας. Μόνο για την Πελοπόννησο. Την επόμενη περίοδο όσα σπείραμε θα αποδώσουν καρπούς και θα είμαστε εδώ για να τελειώσουν τα όσα σημαντικά ξεκινήσαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση του απολογισμού για το έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την τριετία 2011 – 2014, παρουσία ενός εντυπωσιακού και πολυπληθούς ακροατηρίου Πελοποννήσιων πολιτών, που πλημμύρισαν την κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, τους προθαλάμους, αλλά και την εξωτερική πλατεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής Κορινθίας ΝΔ, κ. Κώστας Κόλλιας, η πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Φαρμάκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ κα Νατάσα Ράγιου, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Δήμαρχοι της Πελοποννήσου και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

Ταυτόχρονα με την ομιλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη υπήρχε διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα.

«Εμείς είμαστε οι μεσσίες του εαυτού μας. Τα μεγάλα λόγια και οι κενές υποσχέσεις ανήκουν στο παρελθόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την προσπάθεια ανάκαμψης του τόπου και πρόσθεσε ότι η Πελοπόννησος προηγείται στην έξοδο της χώρας από την κρίση, «αφού με το συγκροτημένο μας σχέδιο υλοποιούμε έργα που φτάνουν το 1 δις και αλλάζουν την Πελοπόννησο».

«Κανένα έργο – φάντασμα δεν υπάρχει πλέον στην Πελοπόννησο και αυτό δεν ήταν αυτονόητο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης σε ότι αφορά τα προηγούμενα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία αν και πιο «πλούσια», δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η αποτελεσματικότηταα είναι στενά συνυφασμένη με την απόλυτη διαφάνεια που έχει εγκαθιδρύσει η περιφερειακή Αρχή, αφού τα έργα εξελίσσονται απρόσκοπτα χωρίς δικαστικές εμπλοκές. «Αν αυτό δεν είναι τεκμήριο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, τότε τι θα μπορούσε να είναι;», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1ο ΕΝΤΥΠΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 2ο ΕΝΤΥΠΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 3ο ΕΝΤΥΠΟ