«Πρόσκληση Νικολάκου σε Βουδούρη για δημόσια συζήτηση»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/04/2014 / ΩΡΑ: 12:50
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, το φάκελο Μανώλη και την παρουσία Βουδούρη στο Mega , η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσης και έργων, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, έδωσε τις κάτωθι απαντήσεις:
 
«Δυστυχώς  κάποιοι ακόμη και σήμερα είναι θλιβερά αμετανόητοι. Αμετανόητοι γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι εποχές άλλαξαν και ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν λύσεις για τα προβλήματά τους. Ότι βαρέθηκαν την οχλαγωγία και τα ψεύτικα συνθήματα. Ότι σιχάθηκαν τον πολιτικό καιροσκοπισμό και τις λασπολογίες.
Ο κ. Μανώλης, εκφραστής της παθογένειας του συνδικαλισμού, με μεγάλη ευθύνη για την ανεργία, αφού συχνά «συνδιοικούσε» με την εκάστοτε εξουσία, πολλές φορές και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, περιφέρεται ως γραφική φιγούρα, από κανάλι σε κανάλι και από κοινωνικό δίκτυο σε κοινωνικό δίκτυο, με ένα φάκελο «δήθεν σκανδάλων», φτάνοντας στο σημείο, για λόγους εντυπώσεων και μόνο, να επικαλεστεί τον πρωθυπουργό, τον οποίο ο ίδιος συλλήβδην απορρίπτει. Με τον γνωστό φαμφαρώνικο τρόπο του προσπαθεί να θυμίσει στους πολίτες την παρουσία του, αλλά για την Πελοπόννησο και τους πολίτες ουδέν σχόλιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι αμείλικτο: «Εσείς, κ. Μανώλη όλα αυτά τα χρόνια τι κάνατε για την ανεργία; Ή έστω ποιο είναι το δικό σας σχέδιο για την μείωση της ανεργίας στην Πελοπόννησο;». Ο κ. Μανώλης δεν έχει απαντήσεις για αυτά.

Ο κ. Βουδούρης πάλι είναι μπλεγμένος. Ανάμεσα στις παραλίες και το ΤΑΙΠΕΔ, την επίσκεψη της κας Μέρκελ, τα σκουπίδια και την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινωνία Πρώτα εξακολουθεί να μην βγάζει άχνα για το δικό του σχεδιασμό. Κι αυτό διότι φυσικά δεν διαθέτει. Και ασφαλώς βαριέται να μάθει. Αντίθετα, ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα γίνεται λαλίστατος όταν θέλει να εκσφενδονίσει για πολλοστή φορά την λάσπη του. Ο κ. Βουδούρης έχει πάρει τις απαντήσεις του. Δεν θέλει ωστόσο να τις ακούσει. Καλώ λοιπόν τον κύριο Βουδούρη σε πρόσωπο με πρόσωπο  δημόσια συζήτηση, προκειμένου να του απαντήσω ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για όσες «απορίες» δήθεν έχει. Ειδάλλως θα αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν θέλει αλήθειες. Να κρύψει την ένδεια ενδιαφέροντος και την απουσία δικού του σχεδίου επιδιώκει.
Οι πολίτες, εμείς, η Νέα Πελοπόννησος συνεχίζουμε μπροστά. Εγγυητής για το Μέλλον είναι το έργο που καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέσα σε μια μόλις τριετία, την πιο δύσκολη για την χώρα. Έχουμε σχέδιο. Το καταθέσαμε το 2010. Για όσα δεσμευτήκαμε τα πράξαμε. Και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου η Πελοπόννησος να έχει την δική της ισχυρή τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν συνθήκες δουλειάς για όλους».