Συνάντηση Τατούλη – Γρηγοράκου στην Τρίπολη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/04/2014 / ΩΡΑ: 23:06
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: A-ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

Την πεποίθησή τους ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελείται σημαντικό έργο, σε δύσκολους καιρούς, εξέφρασαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά κ. Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Στρατηγάκο και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε όλους τους τομείς, και για τη διαχείριση των προβλημάτων και για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και έθεσε εκ νέου το ζήτημα της ενίσχυσης του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας με αρμοδιότητες. Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων εξελίσσεται σταθερά και απροβλημάτιστα και σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

 

Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του τόνισε τον αυξημένο ρόλο που έχουν οι Περιφέρειες στη νέα Προγραμματική περίοδο, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, όπου θα διαχειριστούν σημαντικά περισσότερους πόρους, αλλά και τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

 

Ο κ. Πιερρακάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ολοένα αυξανόμενη σημασία των Ευρωεκλογών, αλλά και το συσχετισμό τους με ζητήματα καθημερινότητας για τον πολίτη και τόνισε ότι παρακολουθεί προσεκτικά το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας κάθε δυνατή συνδρομή.