Τατούλης και Τζανετέα σε σημαντικά έργα της Λακωνίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 03/04/2014 / ΩΡΑ: 07:51
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία στα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην Λακωνία πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 28 Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Ντία Τζανετέα, τον δήμαρχο Μονεμβασιάς, κ. Τριχείλη, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μαστορόπουλο , τους περιφερειακούς συμβούλους κκ. Στρατηγάκο και Σκούρο και δημοτικούς συμβούλους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης παραβρέθηκε στην εγκατάσταση του εργολάβου στον οδικό άξονα Άγιος Φωκάς – Νεάπολη, στην θέση Αδιάκοπο, ένα έργο κομβικής σημασίας που έρχεται να συνδέσει δύο σημαντικές πόλεις της Λακωνίας, την Μονεμβασιά και την Νεάπολη και το οποίο αποτελούσε για δεκαετίες αίτημα των Λακώνων πολιτών. Να υπενθυμισθεί ότι στο συγκεκριμένο έργο, η περιφερειακή Αρχή, είχε παραλάβει μια προμελέτη, άμεσα προχώρησε στην σύνταξη της οριστικής μελέτης, στην ένταξη του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στην δημοπράτηση του και τέλος στην συμβασιοποίησή του. Σε δεκαοχτώ μήνες από σήμερα, αυτός ο οδικός άξονας θα δώσει νέα προοπτική ανάπτυξης στην Νότια Λακωνία, ενώ θα δώσει ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας, που ζουν, εργάζονται και επιχειρούν σε αυτό το άκρο της Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιθεώρησε μαζί με τον αντιδήμαρχο, κ. Μαυρομιχάλη και το έργο της αποχέτευσης των Μολάων, το οποίο προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς (δείτε εδώ σχετικό video http://pakia-lakonia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_28.html).

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου βρέθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σε έναν μήνα από σήμερα θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους αλιείς της περιοχής.
Τέλος, επισκέφθηκε και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου, στην θέση Προφήτη Ηλία, το οποίο και αυτό βαίνει προς ολοκλήρωση.