Επίσκεψη μαθητών του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28/04/2015 / ΩΡΑ: 15:59
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: A-ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

Τις διαχρονικά ιδιαίτερες σχέσεις της Αρκαδίας με την Κύπρο τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους μαθητές και καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας και στο Διευθυντή της Αρκαδικής Ακαδημίας, τους οποίους υποδέχθηκε στο γραφείο του την Τρίτη 28 Απριλίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης την παγκόσμια επιρροή του Αρκαδισμού, ως προάγγελο της άνθισης των τεχνών και των επιστημών στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κοινή Αρκαδοκυπριακή διάλεκτο.

Αναφερόμενος στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο κ. Τατούλης τον χαρακτήρισε ηρωική μορφή του Κυπριακού αγώνα και συνάμα σύμβολο νεότητας της αντίστασης και υπογράμμισε τον υπερβάλλοντα ζήλο του στην «αναζήτηση του της ανηφοριάς και του μονοπατιού», όπως δήλωσε.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για τον ήρωα, ποιητή και εθνομάρτυρα, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που συνδιοργανώνουν το 4ο Λύκειο Τρίπολης και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.