Σοβαρή έλλειψη κτηνιατρικού προσωπικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/08/2016 / ΩΡΑ: 13:55
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου
Τρίπολη, 221 00
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Στρατηγάκος Ηλίας
Τηλ.: 2713601106 – FAX: 2713601143

EMAIL el.stratigakos@gmail.com

Τρίπολη : 11/8/2016
Aριθ. Πρωτ. : 210929/424
ΠΡΟΣ :
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων
-Γραφείο Υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου
-Γραφείο Γενικού Γραμματέα κ. Αντώνογλου
Αχαρνών 2 101 76 ΑΘΗΝΑ
ΘΕΜΑ : «Σοβαρή έλλειψη κτηνιατρικού προσωπικού »

Αξιότιμε κ. Υπουργέ ,
Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από καιρό παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση των απαιτουμένων από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων τους. Η συνταξιοδότηση μονίμου προσωπικού και η μη πρόσληψη ούτε εποχικού προσωπικού επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανταπόκριση τους, μετά και την εμφάνιση κρούσματος Οζώδους Δερματίτιδας στην Αχαΐα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ,ανταποκρινόμενη στην επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού των βοοειδών της περιοχής της για την ΟΖΔ , παρήγγειλε ήδη και προμηθεύτηκε τα απαραίτητα εμβόλια , όμως παρά ταύτα υφίσταται εξαιρετικά έντονο το πρόβλημα όπως περιγράφεται (επισυνάπτεται το έγγραφο) από τη ΔΑΟΚ Λακωνίας. Επίσης έντονο παρουσιάζεται το πρόβλημα στην Κορινθία και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου(επισυνάπτονται έγγραφα).
Ακόμη τονίζεται, η ακατανόητη εξαίρεση κατανομής κτηνιατρικού προσωπικού σε Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, ακόμη και από την κατανομή θέσεων γεωτεχνικού προσωπικού από τον ΟΑΕΔ, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (έγγραφο Γ.Γ 26-1-2016 Α.Π.796/10308)
Παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατό να βρεθεί λύση άμεσα, για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα Τμήματα Κτηνιατρικής κυρίως Λακωνίας ,Κορινθίας, αλλά και στο σύνολο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας μας για τη στελέχωσή τους.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ