Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση η μόνη ελπίδα εξόδου από την κρίση»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22/11/2016 / ΩΡΑ: 08:56
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 21/11/2016

Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. κώδικας: Τ.Κ. 22100-Τρίπολη
Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601191 / 601173
e-mail: ppel-press@ppel.gov.gr
Ιστοσελίδα: http://ppel.gov.gr

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση η μόνη ελπίδα εξόδου από την κρίση»

«Ο πολίτης στο προσκήνιο και στο επίκεντρο των αποφάσεων δίνει νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο στη δημοκρατία» είναι η θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, την οποία εξέφρασε κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και την Ένωση Περιφερειών, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2016.
«Η μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση αποτελεί τη μόνη αναγκαία συνθήκη, η οποία θα συντελέσει τα μέγιστα στην εκπλήρωση της βασικής αυτής δημοκρατικής αρχής και στη μεταρρυθμιστική ολοκλήρωση του Καλλικράτη, θωρακίζοντας ταυτόχρονα τη θεσμική αυτοτέλεια των Περιφερειών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε την πολιτική αυτή επιλογή «ως τη μόνη ελπίδα για την έξοδο της χώρας από την κρίση».
Ο κ. Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη «άχαρη και άνευ σημασίας, καθώς ο κ. Υπουργός δεν ήταν ενημερωμένος για βασικά θέματα που απασχολούν τους φορείς της αυτοδιοίκησης, ενώ είναι εμφανές ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Οι κρίσιμες αυτές στιγμές για τη χώρα απαιτούν τολμηρές απόψεις, θέσεις και αποφασιστικότητα να λυθούν μείζονα προβλήματα και όχι διάθεση να κερδηθεί «πολιτικός χρόνος». Οι πολίτες μάχονται για την επιβίωσή τους και δεν τους αφορά η πολιτική καριέρα κανενός κομματικού στελέχους».