Search
Close this search box.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΘΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Χρόνος ανάγνωσης:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέδωσε σε χρήση σε όλους τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων τις πρώτες δημόσια προσβάσιμες υποδομές επαναφόρτισης, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής της για βιώσιμη ανάπτυξη και προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης. Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν τρεις σταθμοί φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος, οι οποίοι βρίσκονται στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα και στον Ισθμό της Κορίνθου.

Οι σταθμοί φόρτισης είναι διπλής εξόδου, μέγιστης ισχύος εξόδου 2×22 kW και αποτελούν το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ενός περιφερειακού δικτύου υποδομών ηλεκτροκίνησης στην Πελοπόννησο. Η εγκατάσταση και λειτουργία τους συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στο πλαίσιο του έργου ENERMOB του Προγράμματος διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας INTERREG ADRION 2014-2020. Το έργο ENERMOB («Διαπεριφερειακά δίκτυα ηλεκτροκίνησης για αστική κινητικότητα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα») στοχεύει στη μελέτη και υποστήριξη κοινών λύσεων για τη δημιουργία συστημάτων ηλεκτρικών μεταφορών σε υπεραστικό και διαπεριφερειακό επίπεδο, αποσκοπώντας στην προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων στα υφιστάμενα περιφερειακά και τοπικά συστήματα μεταφορών της περιοχής ADRION.

Μέσω του έργου ENERMOB υλοποιούνται από τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ελλάδας της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας και της Κροατίας, επενδύσεις μικρής κλίμακας και πιλοτικές δράσεις δοκιμής διασυνδέσεων μεταξύ διαφορετικών πόλεων με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ελέγχοντας και αντιμετωπίζοντας πιθανά προβλήματα στη φάση οδήγησης και φόρτισης τους. Με τις δράσεις αυτές επιδιώκεται η εφαρμογή συντονισμένων στρατηγικών, μέσω της χρήσης κοινών τεχνολογιών και προτύπων και η ανάπτυξη ενός δοκιμαστικού διακρατικού δικτύου ηλεκτροκίνησης, που θα διασυνδέσει τα τοπικά δίκτυα ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι υπεραστικοί και διαπεριφερειακοί περιορισμοί στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η χρήση των νέων σταθμών φόρτισης κατά το διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας του Περιφερειακού δικτύου ηλεκτροκίνησης θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κινούνται στην Πελοπόννησο μπορούν να προμηθευτούν την σχετική κάρτα πρόσβασης στους σταθμούς φόρτισης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top