Search
Close this search box.
kastra eot DSC 0439 2rsz PROTI

Πανελλαδική παρουσίαση στη Μεθώνη αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου του λευκώματος “Ελλάδα – Ταξιδεύοντας στα κάστρα της / Touring the castles of  Greece”

Χρόνος ανάγνωσης:

Στην Μεθώνη της Μεσσηνίας πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου η πανελλαδική παρουσίαση από τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) του λευκώματος “Ελλάδα – Ταξιδεύοντας στα κάστρα της / Touring the castles of  Greece”.

Η παρουσίαση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υποστήριξη Δήμου Πύλου Νέστορος είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, αύριο Τετάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης.

Το νέο έντυπο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ, όπως σημειώνει ο Οργανισμός στην σχετική ανακοίνωσή του, “είναι πολυσέλιδο, πολυτελές και δίγλωσσο λεύκωμα, που αναδεικνύει εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, όπως είναι τα κάστρα της Ελλάδας.

H Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο με τόσα πολλά κάστρα και φρούρια, τα οποία αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών αλλά και σημεία αναφοράς στις ξεναγήσεις των επισκεπτών μας από το εξωτερικό.

Στον ελλαδικό χώρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1.200 κάστρα και φρούρια, τόσο  στον ηπειρωτικό όσο και νησιωτικό χώρο.

Τα κάστρα της Ελλάδας επιλέχθηκαν για την θεματολογία της νέας έκδοσης καθώς απασχόλησαν πολλές φορές τη διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική και πολεμική σκηνή.

Φρούρια, κάστρα, οχυρωματικά έργα, οχυρωματικοί οικισμοί, πυργόσπιτα, καστρομοναστήρια και ακροπόλεις, ανάλογα τη γεωγραφική κατανομή τους και την ιστορική περίοδο, διαδραμάτισαν διαφορετικό ρόλο στο εμπορικό, στρατιωτικό αλλά και κοινωνικό πεδίο.

Η ύλη του λευκώματος καλύπτει γεωγραφικά όλη τη χώρα με εντυπωσιακές φωτογραφίες και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Παρουσιάζει τα σημαντικότερα κάστρα σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα ιστορικό νήμα από την Αρχαιότητα, τη Ρωμαϊκή περίοδο, το Βυζάντιο, την Φραγκοκρατία, την περίοδο του Οθωμανικού ζυγού μέχρι και τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους σε όλο το εύρος της επικράτειας.

Την ιστορική έρευνα και τα κείμενα που επιμελήθηκε ο ιστορικός Στέφανος Καβαλλιεράκης, διδάκτορας Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό 14 φωτογράφων. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ”.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα