Search
Close this search box.
sopmessin

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Μεσσηνίας σήμερα 8 Μαΐου στα γραφεία της Π.Ε. στην Καλαμάτα

Χρόνος ανάγνωσης:

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2023, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεδρίασης -σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου- του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) της Π.Ε. Μεσσηνίας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα, υπό τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά.

Η συζήτηση, παρουσία και του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων- επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών. Ειδικότερα επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη ανάληψη δράσεων που αφορούν στον καθαρισμό της βλάστησης -κυρίως σε οικισμούς που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις-, στην απαγόρευση της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, στον έλεγχο των υδατοδεξαμενών αλλά και του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές, ενώ τονίστηκε και η ενεργή συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων.

Υπογραμμίστηκε επίσης ο καταλυτικός ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και η ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρησιακής της δράσης στην περιοχή, με την στελέχωση πυροσβεστικών κλιμακίων σε σημεία που έχουν καθοριστεί.

Τέλος, επισημάνθηκε η σημασία της πρόληψης, της συνεργασίας και του συντονισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την αντιπυρική περίοδο και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα