Search
Close this search box.
melitzaz

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το φεστιβάλ Melitzazz 2024 «Νόστος» στο Λεωνίδιο

Χρόνος ανάγνωσης:

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 12η χρονιά το Φεστιβάλ Melitzazz, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2024, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η φετινή διοργάνωση, με κεντρικό άξονα τον «Νόστο», αποδίδει φόρο τιμής στους Τσάκωνες της διασποράς και τη συνεισφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Το πενθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη μουσική και πολιτιστική ποικιλομορφία. Οκτώ συναυλίες θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, από παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου μέχρι αμερικανικά blues και jazz.

Παράλληλα, το φεστιβάλ προσφέρει εργαστήρια, όπως το “Animating Tsakonia” σε συνεργασία με το ANIMASYROS International Animation Festival. Πέντε εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των “A Matter of Return” και “War & Peace”, θα παρουσιάσουν έργα σύγχρονης τέχνης, ενώ η έκθεση “Νόστιμον ἦμαρ” θα εστιάσει στην ιστορία των Τσακώνων της διασποράς.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις λόγου, προβολές ταινιών και μια ειδική τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη. Οι δράσεις θα λάβουν χώρα σε ιστορικά κτίρια και γραφικά σοκάκια του Λεωνιδίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

 

Περισσότερα στο www.melitzazz.gr

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top