Search
Close this search box.
photo1

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο»

Χρόνος ανάγνωσης:

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων. Στη συνέχεια, ο Ιωάννης Βούρκος, Γραμματέας του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μεσσηνίας «Ο Πενταδάκτυλος», παρουσίασε ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα του 1974.

Ακολούθησε τελετή απόδοσης τιμής και χαιρετισμοί από τους παρευρισκόμενους αξιωματούχους. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εκφώνηση των ονομάτων των Καλαματιανών πεσόντων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

«Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων που έπεσαν και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Αυτοί οι άνθρωποι θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους. Οι πράξεις τους μας εμπνέουν να αγωνιστούμε για έναν κόσμο όπου η ειρήνη και η δικαιοσύνη θα κυριαρχούν», ανέφερε, σχετικά, ο Περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα