Search
Close this search box.
pic1

Ολοκλήρωση Διαδικασίας Αξιοποίησης της Περιοχής για τη Δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην Τρίπολη

Χρόνος ανάγνωσης:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης της περιοχής που θα φιλοξενήσει το Πάρκο Μνήμης στην Πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου, υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την αγορά της σχετικής έκτασης, επισφραγίζοντας την σημαντική αυτή στιγμή.

«Ο διάλογος αποτελεί την καρδιά της δημοκρατίας και το θεμέλιο της κοινωνικής προόδου και αυτό επιθυμούμε να αφήσει ως αποτύπωμα το Πάρκο Μνήμης. Ένα μάθημα ιστορίας και δημοκρατίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, τονίζοντας πως ο χώρος θα φιλοξενεί και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία υλοποίησης του έργου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, κάνοντας μια γρήγορη ιστορική αναδρομή σε γεγονότα χαρακτήρισε αναγκαία την δημιουργία «ενός χώρου φορτωμένου με ιστορικές μνήμες όπου οι νεότερες γενιές θα γνωρίζουν την πρόσφατη ιστορία της χώρας και της περιοχής μας».

Στην τελετή υπογραφής των εγγράφων, παρέστησαν επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα