Search
Close this search box.
ardeftiko

Απόφαση Περιφερειακής Επιτροπής για το αρδευτικό δίκτυο Τρικόρφου

Χρόνος ανάγνωσης:

Στη συνεδρίασή της Τρίτης 23 Ιουλίου, η Περιφερειακή Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μεσσήνης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α» για την πράξη: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥΣ».

Η συνεργασία των συμβαλλομένων στην προγραμματική σύμβαση αποβλέπει στην μελετητική ωρίμανση έργου, προς κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Τρικόρφου. Ειδικότερα προβλέπεται η ενοποίηση μελετών, που ήδη έχουν εκπονηθεί, για το αρδευτικό δίκτυο και τη λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου, προκειμένου να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να προωθηθεί προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Στα πλαίσια αυτά θα εκπονηθούν μελέτες υδραυλικές, ηλεκτρομηχανολογικές, στατικές, καθώς και φάκελος τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων, όπως και τεύχη δημοπράτησης κατασκευής του έργου. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 44.996,97 €, εκ των οποίων η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει με ποσό 34.900 €, ο Δήμος Μεσσήνης με ποσό 10.000 €, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

 

Οι μελέτες που θα ενοποιηθούν είναι: α) οι μελέτες εγγειοβελτιωτικών υποδομών Τρικόρφου και β) οι μελέτες κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου.  Η μελέτη των εγγειοβελτιωτικών υποδομών είναι η παλαιότερη, ενώ το προηγούμενο έτος ολοκληρώθηκε μελετητικά η λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου, στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης με προϋπολογισμό 124.868 €, εκ των οποίων το ποσό των 110.000 € δαπανήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ποσό των 14.868 € από το Δήμο Μεσσήνης.

Σκοπός της συνεργασίας αποτελεί η βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, η αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού, η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, η ενίσχυση της βιωσιμότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα