Search
Close this search box.
periferiarxis dimarchos ermionidas 082024 1

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας | Έμφαση σε Ύδρευση, Υποδομές και Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις

Χρόνος ανάγνωσης:

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 19 Αυγούστου, συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού και του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, Αριστείδη Μπίμπα. Στη συνάντηση εξετάστηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις υποδομές του Δήμου Ερμιονίδας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα έργα ύδρευσης και αφαλάτωσης που προγραμματίζονται για τις περιοχές Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Κοιλάδα και Ερμιόνη. Οι παρεμβάσεις αυτές κρίνονται ως απαραίτητες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών σε πόσιμο νερό, ιδιαίτερα στις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές. Ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία της διασφάλισης επαρκούς και ποιοτικού νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει ενεργά τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των έργων αυτών.

Επιπλέον, στη συζήτηση συμπεριλήφθηκε το κλειστό γυμναστήριο στο Κρανίδι, ένα έργο που αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές της περιοχής και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την προώθηση του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο.

Σημαντική συζήτηση έγινε και για τα έργα προστασίας από τη διάβρωση των ακτών στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού. Ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε την αναγκαιότητα αυτών των παρεμβάσεων, δεδομένων των κλιματικών προκλήσεων και της ανάγκης προστασίας των παραθαλάσσιων περιοχών που αποτελούν πόλο έλξης.

Τέλος, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ), συζητήθηκαν σημαντικά έργα ανάπλασης στην Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι, καθώς και οδικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη σύνδεση και την προσβασιμότητα στην περιοχή. Οι ΟΧΕ αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση των τοπικών υποδομών.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή της Ερμιονίδας και θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα