Search
Close this search box.
IMG 7697

Προκηρύχθηκε Διεθνής Διαγωνισμός για Εξοπλισμό 1,65 εκατ. ευρώ στην ΑΕΝ Λακωνίας

Χρόνος ανάγνωσης:

Προκηρύχθηκε ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός  για την Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων) Λακωνίας, προϋπολογισθείσας αξίας σύμβασης ενός εκατομμυρίου εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ 1.650.000,00€.

Ανακοινώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο ηλεκτρονικός, ανοικτός και διεθνής διαγωνισμός για την «Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την ΑΕΝ/Πλοιάρχων/Λακωνίας», συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας σύμβασης ενός εκατομμυρίου εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ 1.650.000,00€.

Η σύμβαση του τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας, χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027» (ΕΣΠΑ 2021-2027), την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η Απόφαση ένταξης της Πράξης, στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής – Ανάπτυξη και βελτίωση κοινωνικών υποδομών της Περιφέρειας», υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,  Δημήτρη Πτωχό, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε σχετικά:

«Σε συνέχεια της από 07/02/2024 Απόφασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, για την ένταξη της Πράξης «Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την Α.Ε.Ν. Λακωνίας» με Κωδικό ΟΠΣ 6003302, στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής – Ανάπτυξη και βελτίωση κοινωνικών υποδομών της Περιφέρειας», προϋπολογισμού 1.650.000,00€, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκήρυξε τον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια του αναγκαίου, για την λειτουργία της Ακαδημίας, τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός θα εξασφαλίσει την άρτια εκπαίδευση των σπουδαστών μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ναυτικού τομέα στη χώρα μας. Η καλή συνεργασία μας με τον Δήμο Μονεμβασιάς και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, φέρνουν πιο κοντά την έναρξη της λειτουργίας της πρώτης Σχολής Εμποροπλοιάρχων, που θα λειτουργήσει στην Πελοπόννησο και μάλιστα σε μια περιοχή του τόπου μας, με μεγάλη συμβολή στη ναυτική μας κληρονομιά και παράδοση».

Σύμφωνα με την περίληψη Διακήρυξης του Υπουργείου, καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η 7-10-2024 και έως ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ., η δε διαδικασία (αποσφράγιση προσφορών) θα διενεργηθεί με χρήση του Ο.Π.Σ. Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr) , την 11-10-2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00, στην αίθουσα 318 (3ος όροφος) του κεντρικού κτιρίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1- Ε2 εντός Λιμένα Πειραιά.

Ο προς προμήθεια εξοπλισμός, περιλαμβάνει, προσομοιωτή γέφυρας, προσομοιωτή GMDSS, προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου, προσομοιωτή ECDISRADAR/ARPA, εκπαιδευτικό εξοπλισμό για οργάνωση αίθουσας τηλεκπαίδευσης-τηλεδιάσκεψης, εργαστήριο πολυμέσων, εργαστήριο εφαρμογών Φυσικής και εξοπλισμό μετεωρολογίας και  διαφόρων οργάνων.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα