Search
Close this search box.
Εμψύχωση και Εκπαίδευση | Δράσεις για την ένταξη των παιδιών Ρομά στο Δήμο Καλαμάτας

Εμψύχωση και Εκπαίδευση | Δράσεις για την ένταξη των παιδιών Ρομά στο Δήμο Καλαμάτας

Χρόνος ανάγνωσης:

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, της Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, της Διαμεσολαβήτριας Ρομά της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και του Αντιδημάρχου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΚΕΠ και Κοινωνικής Μέριμνας και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Σκοπό της συνάντησης αποτέλεσε η παρουσίαση του προγράμματος «Εμψυχωτικές δραστηριότητες σε παιδιά ΡΟΜΑ» στο Δήμο Καλαμάτας.

Η δράση αφορά στο να εμφυσήσει στα παιδιά Ρομά νηπιακής ηλικίας την αγάπη για το Σχολείο, να τα ενισχύσει μέσα από ένα πιο προσαρμοσμένο σε αυτά και την πολιτισμική τους ταυτότητα εκπαιδευτικό πλαίσιο, να τα απασχολήσει δημιουργικά και να τους «ανοίξει» νέους ορίζοντες στην γνώση, αγκαλιάζοντάς τα και κατανοώντας την διαφορετικότητα της κουλτούρας τους.
Σε αυτήν την προσπάθεια ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά, καθοριστικό ρόλο προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας.
Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα