Δεν είναι “πτωχός συγγενής” η Μεγαλόπολη, όσον αφορά την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, ήταν η έμμεση αλλά σαφής δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην αναφορά που έκανε -στη συνέντευξή του, σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου- στο θέμα του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, το οποίο παρακολουθεί η Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία ο περιφερειάρχης είναι μέλος.
“Μαζί με τον Δήμο Μεγαλόπολης, η Περιφέρεια κάνει έναν αγώνα στην Συντονιστική Επιτροπή. Ωστόσο, από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος” τόνισε ο Π. Νίκας, για να διευκρινίσει αμέσως μετά:
“Κι αυτό, γιατί διαβάζω για επενδύσεις που κατευθύνονται προς τη Δυτική Μακεδονία, συζητήσεις για το φωτοβολταϊκό πάρκο, για κινητήρες αεροσκαφών, μέρη ηλεκτρικών οχημάτων.
Επισημαίνω, λοιπόν, ότι το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Δυτική Μακεδονία. Ενδεχομένως εκεί να είναι μεγαλύτερο, μιας και μιλάμε για ολόκληρη Περιφέρεια, αλλά δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεχνάμε τη Μεγαλόπολη”.
Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι παρά τις όποιες αστοχίες του παρελθόντος – “ό,τι έγινε, έγινε μέχρι τώρα, και εννοώ τους πόρους που δεν αξιοποιήθηκαν” δήλωσε χαρακτηριστικά- “εμείς προχωρούμε με ταχύτατες διαδικασίες την ολοκλήρωση του Βιοτεχνικού Πάρκου των 400 στρεμμάτων για την προσέλκυση επιχειρήσεων. Θα ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος, θα υπάρξει η πρόταση για την υποδομή στον συγκεκριμένο χώρο. Αλλά μιλώ κεντρικά.
Να μην ξεχνάμε τη Μεγαλόπολη. Μπορεί να είναι μία πόλη, αλλά η απολιγνιτοποίηση πλήττει έμμεσα μια ολόκληρη περιοχή, με ανθρώπους που είχαν άμεση ή έμμεση εργασιακή σχέση με την Μεγαλόπολη. Μιλάμε για οικονομικές συνέπειες, κυρίως στην ίδια την πόλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή” κατέληξε ο Π. Νίκας.