Search
Close this search box.
ekdilosi genoktonias 24042021 1

Π. Νίκας στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των Αρμενίων, “μας ενώνει το άδικο αίμα”

Χρόνος ανάγνωσης:

“Είμαστε δύο αδελφά έθνη, μας ενώνει το άδικο αίμα που δυστυχώς έχυσε το ίδιο χέρι. Την δική σας μεγάλη σφαγή ακολούθησε η δική μας μικρασιατική καταστροφή και οι χαμένες πατρίδες”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση που έγινε στην Καλαμάτα, στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Φραγκόλιμνας, με αφορμή την 106η επέτειο μνήμης από το φριχτό αυτό γεγονός, που στοίχισε την ζωή σε 1.500.000 ανθρώπους.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον πρόσφατο πόλεμο στον οποίον εναπλάκη η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ -“με τη στήριξη ή την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων χάθηκαν 5.000 νέοι άνθρωποι υπερασπίζοντας την πατρίδα τους, έπεσαν όλοι επάνω σας με αδιάφορες τις ΗΠΑ και τη Ρωσία” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης με συγκίνηση στάθηκε στην εικόνα που καθημερινά αντίκρυζε, κατά τη διάρκεια εκείνου του πολέμου, ανθρώπων να προσεύχονταν στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Φραγκόλιμνα-“ένα μνημείο κι ένας σταυρός που αποτελούν τιμή για την Καλαμάτα” όπως τόνισε ο Π. Νίκας.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ φέρνει και την αναγνώριση της γενοκτονίας, “όχι μόνο για εσάς, αλλά για όπου γίνονται γενοκτονίες και καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα” όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας αλλά και στους Αρμένιους του σήμερα που “106 χρόνια κρατούν τη σημαία ψηλά”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, χαιρέτισαν επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και η γενική γραμματέας του Τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της εκκλησίας Αγίου Νικολάου της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας Βαρσενίκ Γκαλεστιάν, αναφερόμενη στο νόημα και τα μηνύματα της επετείου, που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τους πιο πάνω, όπως επίσης από την πρόεδρο του Τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της εκκλησίας Αγίου Νικολάου της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας Σοφία Μαρκαριάν και τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Καραβλίδη.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα