Στην αγαστή συνεργασία όλων έτσι ώστε να αναδειχθεί και η ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στάθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον σύντομο χαιρετισμό του το βράδυ σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Τολού, στην Αργολίδα, που αποτέλεσε τον τέταρτο σταθμό στο γαστρονομικό ταξίδι που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.
“Η Περιφέρεια, οι δήμοι, τα Επιμελητήρια, οι τουριστικοί φορείς, συνεργαζόμαστε όλοι για την προβολή και ανάδειξη του πολιτισμού μας, αλλά και των ξεχωριστών και ιδιαίτερων γεύσεων της κάθε περιοχής μας” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας.
Πολύς κόσμος βρέθηκε στην πιο πάνω περιοχή της Αργολίδας, για να απολαύσει την γαστρονομική αυτή εμπειρία που περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων Αργους – Μυκηνών, ήταν ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μαντζούνης και Τάσος Γανώσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού Ναυπλιέων Νάντια Αναστασίου και Ερμιονίδας Αγγελικη Λούμη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Παναγιώτης Ιωάννου, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και συλλόγων, αυτοδιοικητικοί κ.α.